PROCEDURI MACHIAJ


Cosmeticele sunt amestecuri constituite de compuși chimici derivați fie din surse naturale, fie din surse create sintetic. Cosmeticele au diverse scopuri. Cele concepute pentru îngrijirea personală și îngrijirea pielii pot fi folosite pentru curățarea sau protejarea corpului sau a pielii. Cosmeticele concepute pentru a-și îmbunătăți sau modifica aspectul (machiajul) pot fi folosite pentru a ascunde petele, pentru a îmbunătăți trăsăturile naturale (cum ar fi sprâncenele și genele), pentru a adăuga culoare feței unei persoane sau pentru a schimba complet aspectul feței pentru a se asemăna cu o altă persoană. persoană, creatură sau obiect. Cosmeticele pot fi, de asemenea, concepute pentru a adăuga parfum corpului.

Procedurile de machiaj sunt in principiu aceleasi pentru toti make-up artisti din intreaga lume insa tehnicile fiecaruia pot fi total diferite. Despre tehnici voi vorbi intr-o alta postare.

Mai jos voi enumera pasii pe care fiecare machior trebuie sa ii urmeze pentru a creea un machiaj curat intr-un mod cat mai profesional.

 Demachiere si tonifiere  - este de preferat sa folosesti apa micelara si/sau apa tonica in cazul tenului gras.

Aplicare baza de machiaj -Cel mai bun mod de aplicare este cu ajutorul unei pensule plate, prin miscari de tapotare. Se incepe aplicarea bazei de machiaj de pe zona T a fetei spre exterior. Nu se aplica crema hidratanta sau de alte tipuri

Baza hidratanta - Are rolul de a hidrata tenul. Este recomandata pentru ten uscat, matur, dezhidratat, si normal, mai ales cand temperatura din aer este rece/scazute.

Baza matefianta (antishine) – aceasta creste rezistenta machiajului -Are rolul de inchidere a porilor dilatati, de a regla secretia de sebum si de a conferi pielii un aspect mat. Adesea folosit in machiajul de mireasa.

Baza Oil-Free (pori minimizer) - Se foloseste doar pe tenul gras si cand sunt temperaturi ridicare pe ten uscat.

 Baza Iluminatoare -Se foloseste pe tenul uscat, dezhidratat, matur. Se poate folosi pe tenul normal dar doar pe zona pometilor (unde nu se secreta sebum) Trebuie sa fie foarte bine uscata (fara aspect lucios) inainte de aplicarea fondului de ten  Poate fi folosita in combinatie cu fondul de ten.

Aplicare fonduri de ten - fondurile de ten sunt de foarte multe tipuri de la foarte multe branduri unele foarte cunoscute precum Mac, Nyx, Estée Lauder, Dior, Catrice, Anastasia Beverly Hills, Cone, MUP, Cupio si asa mai departe pana la unele mai putin cunoscute. Insa indiferent de brand fondurile de ten sunt de 3 tipuri, iar acestea se folosesc in functie de tipul de ten si de rezultatul pe care fiecare make-up artist doreste sa il obtina.

Fond de ten lichid (fluid)
Fond de ten cu continut mare de pudra
Fond de ten cu continut mic de pudra 

Corector/anticearcan - Acesta este produsul ce face minuni mai ales pentru persoanele care au cearcane foarte pronuntate. Anticearcanul se foloseste doar in zona de sub ochi, iar dozarea acestui produs se face in functie de nevoie clientei. Totodata, trebuie sa tinem cont de faptul ca pe un ten matur o cantitate mare de produs v-a evidentia imperfectiunile clientei in loc sa le estompeze. Anticearcanele de regula sa regasesc pe piata in 3 nuante.

Corector/anticearcan compact (paleta) -  se foloseste la toate tipurile de ten avand o textura cremoasa si o acoperire mare. Corectoarele trebuie sa fie de o nuanta bej-galben, iar pe fata clientei trebuie aplicat in functie de tenul acesteia avand o culoare mai deschisa cu 1-2 tente fata de nuanta tenului.

Aplicarea pudrei (pulbere & compacta) - Se poate aplica la toate tipurile de ten si este de 3 tipuri: translucida (transparenta), colorata si HD (alba, usuca de 10x mai tare, este recomandata la tenul gras). La tenul uscat cantitatea de pudra folosita este mai mica in comparatie cu tenul gras   La tenul matur, dezhidratat, uscat se foloseste o cantitate foarte mica de pudra.

Blush si conturing - Acesta se poate folosi fie el produs uscat fie lichid. 

Conturing in nuante neutre (gri & reci)

Farduri pleoapa (pulbere & compacte) - Asa cum le numesc eu "PRAFURI PENTRU OCHI", sunt extrem de des utilizate in realizarea machiajului, fie el neutru, sau colorat. Paletele de farduri se regasesc in foarte multe forme si nuante. Preferatele mele sunt paletele care contin 5 nuante (precum cele de la CONE sau Atelier Paris), fiind foarte usor de utilizat pentru ca iti ofera nuantele necesare pentru realizarea unui machiaj al ochilor complet.

Eyeliner -  exista tusuri pen sau tusuri cremoase.

Mascara – se foloseste mai putin avand in vedere ca se folosesc adesea gene false. Mascara se foloseste si dupa aplicaarea genelor cu banda sau smocuri pentru lipirea lor.

Creioane ochi

 Negru – se foloseste in general la ochii mari deoarece are tendinta de a micsora ochiul. Aplicat si pentru conturarea ochiului  sau mai poate fi aplicat in machiajul Smokey la baza genelor.

  Maro – se foloseste in general la ochii mari deoarece are tendinta de a micsora ochiul. Aplicat si pentru conturarea ochiului  sau mai poate fi aplicat in machiajul Smokey la baza genelor.

  Ivoar – se foloseste in cazul ochilor mici pentru a da senzatia de marire.

Creioane buze - Conturul de buze poate fi utilizat atat pentru conturing cat si pentru colorarea intregii buze. Sunt persoane care prefera sa foloseasca foar creionul pentru a da culoare buzelor evitand astfel aplicarea unui ruj sau gloss. 

Rujuri - Se gasesc in piata fie sub forma de paleta (cremoase), fie tip gloss,  rezistente la transfer. De mentionat faptul ca indiferent de firma care produse rujurile rezistente la transfer acestea nu pot fi purtate de persoanele cu buze dezhidratate/uscate. Aspectul este neplacut iar aceste tipuri de rujuri au tendinta de a usca mult mai mult.

Spray fixare – pentru fixarea si rezistenta machiajului (Recomand, Urban Decay, Make-Up Forever sau Mac)

Sper ca aceste informatii sa va ajute.

Cu drag,

Iuliana Ivan MUA

Comentarii

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *